4 redenen waarom je de Veluwe zou moeten bezoeken

Tips voor het boeken van een hotelkamer
November 25, 2017
Show all

4 redenen waarom je de Veluwe zou moeten bezoeken

In Nederland behoort de Veluwe tot één van de populairste regio’s. Neem alleen Nationaal Park de Hoge Veluwe die met zijn 5400 hectare aan bos en heidegebied zeker de moeite waard is om te bezoeken. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de talloze leuke plaatsen, hotspots en andere natuurpracht. Er zijn dus genoeg redenen om de Veluwe te bezoeken, ook al heb je dat in het verleden al eens gedaan. Laten we er alsnog is 5 benoemen wat deze regio nou zo speciaal maakt.

1.    Wonderschone natuur

De voornaamste reden dat veel mensen een bezoekje brengen aan de Veluwe is vanwege de mooie groen en de bosrijke omgeving. Wat is er nou niet heerlijker dan even lekker buiten wandelen of fietsen door de prachtige natuur en kunt dwalen over de verschillende landschappen? Het overgrote deel van de Veluwe bestaat voornamelijk uit loofbossen, heidevelden en heuvels waardoor je dus veel diversiteit hebt. Bovendien vinden er ook regelmatig spectaculaire natuurverschijnselen plaats waar je urenlang naar kunt kijken en van kunt genieten.

2.    Ontspannen in een hotel

Omdat het een enorm groot gebied is, loont het ook zeker de moeite om er te overnachten in een hotel op de Veluwe. Er zijn talloze accommodaties waar je kunt verblijven en relaxen. Van hotels met wellness en comfort tot aan kneuterige en authentieke optrekjes. Vrijwel alles is mogelijk om jezelf onder te dompelen tussen al het frisse groen.

3.    Diversiteit aan attracties

Verspreid over de Veluwe vind je ook een groot aanbod aan attracties. Bekende namen als het Dolfinarium, de Apenheul en de Julianatoren zal niemand ontgaan, maar wist je dat er nog veel meer is? Ben je bijvoorbeeld wel is bij het Kröller-Müller Museum geweest? Of bij Schateiland Zeumeren? Er is voor iedere doelgroep wel een attractie te vinden die past bij zijn of haar wensen.

4.    Wilde dieren spotten

Misschien was je al op de hoogte van het feit dat er wilde dieren te spotten zijn op de Veluwe. Dat klopt als een bus, want ook in Nederland hebben we een zogeheten ‘Big Five’ waar je dus het wildlife van dichtbij kunt zien. Uiteraard zijn dit niet de dieren die je normaliter in Afrika zult tegenkomen, maar toch zijn onze Nederlandse varianten zeer uniek. Welke dieren horen daar bij? Denk vooral aan het edelhert welke meestal in de herfst te zien is., de Schotse Hooglander, de moeflon, de bizon of het wilde zwijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *