Ado Den Haag trainingskamp in Garderen

Hotels op de Veluwe
July 10, 2010
Haringparty Garderen
July 21, 2010
Show all

Ado Den Haag trainingskamp in Garderen

Het voetbal team ADO Den Haag uit Den Haag bracht hun eerste voetbal training door op het veld van de Veluwse Boys.

Het is niet de eerste keer dat de club uit de eredivisie ervoor kiest om voor een trainingskamp uit te wijken naar Garderen. In de kantine van Veluwse Boys bewijzen vaantjes en shirts met handtekeningen dat de groen-gele formatie eerder op deze velden acteerde. ADO verblijft deze keer van maandag tot en met vrijdag in hotel Overbosch, dat naast sportcomplex De Westeneng ligt.

Een journalist van de Stad Amersfoort interviewde de trainer van ADO Den Haag.
,,Ik geloof dat het de laatste jaren een traditie is om hier te komen. Wat mij betreft een prima locatie voor een club als ADO”, zegt Van den Brom. ,,Er zijn twee dingen belangrijk tijdens een trainingskamp. Het hotel moet goed zijn, want de spelers moeten goed kunnen slapen. En uiteraard moet het trainingsveld op en top zijn. Dat is hier trouwens bijzonder goed gelukt”, zegt de oefenmeester.

Na vijf minuten training dondert en bliksemt het ineens boven De Westeneng en kijken de spelers even verschrikt om zich heen. De oefensessie wordt afgeblazen en er zit voor de profs niets anders op dan ruim een kwartier te wachten onder een afdak.

Het gesprek van de dag is de finale van het WK voetbal. ,,Ik heb met een dramatisch gevoel voor de buis gezeten. Ik was en ben er nog steeds chagrijnig van. Wat een scheidsrechterlijke dwalingen. Een zuur gevoel overheerst”, zegt de trainer terwijl hij naar boven kijkt. Het licht gaat op groen, trainen maar weer.
De ploeg uit de Hofstad eindigde vorig seizoen als vijftiende in de eredivisie en ontliep daarmee ternauwernood de nacompetitie voor handhaving. Een aantal spelers vertrok deze zomer. Onlangs trok ‘FC Den Haag’ nog twee nieuwelingen aan. Eén daarvan is Christian Supusepa. De jonge verdediger krijgt samen met de anderen de opdracht om rustig richting een oefening te lopen. Hij doet het echter rennend en wordt gelijk gecorrigeerd. ,,Hé Suppi, rustig aan vriend”, schreeuwt de ervaren Danny Buijs. Het tekent ADO Den Haag dat dit jaar met een vrij jonge ploeg op zoek gaat naar een goede eindklassering in de eredivisie.

De spelers krijgen het in de eerste training nog niet volledig voor hun kiezen van trainer Van den Brom. Na anderhalf uur stappen de kletsnatte Hagenaars van het veld. Door het bos lopen ze terug naar Overbosch om daar een maaltijd naar binnen te werken. ,,Ik hoef niet zo nodig naar Madeira of een soortgelijk eiland. Het is hier prima, trainen in de regen is heerlijk. Zolang het maar niet gaat donderen”, zegt Van den Brom.

Tot en met vrijdag staat hij tweemaal per dag met zijn ploeg op het trainingsveld van Veluwse Boys. Garderenen kunnen de ploeg daar aanschouwen, in het dorp komen ze niet. ,,We zien deze dagen alleen het hotel en het trainingsveld. Het is geen schoolreisje natuurlijk”, zegt de trainer stellig. ,,Krijgen zij betaald om de hele dag te voetballen?”, vraagt een man die bezig is het sportcomplex te onderhouden. ,,Lekker baantje. Waar zei je dat ze vandaan kwamen?”
De komende weken komen ook FC Zwolle, Cambuur Leeuwarden en FC Ergotelis Heraklion uit Griekenland langs op De Westeneng.

De Haagse selectie is klaar. ,,Goed werk, het ziet er prima uit hier”, zeggen de spelers van ADO terwijl ze schouderklopjes uitdelen. De terreinknecht loopt stralend richting een collega en vertelt trots dat het grote ‘AZ Den Haag’ tevreden is over het verblijf in Garderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *