Tips voor het boeken van een hotelkamer

Tips voor het vinden van een betaalbare hotel
March 3, 2017
4 redenen waarom je de Veluwe zou moeten bezoeken
July 1, 2019
Show all

Tips voor het boeken van een hotelkamer

Een hotelkamer boeken is niet moeilijk. De wereld wemelt van hotels, B&B’s resorts en vakantieparken. Een hotelkamer boeken is zou dus eigenlijk kinderspel moeten zijn. Toch kan het nog veel beter met ons tips voor het boeken van een hotelkamer.

 

Je moet het als een product zien, een dienst die je afneemt. het enige verschil bij een product of dienst en het boeken van een hotelkamer is dat je je geld niet terugkrijgt.

 

Een product dat niet deugt, kun je terugbrengen en eventueel aanspraak maken op de garantie. Hoe zit dat dat met een hotelkamer die niet deugt? Het probleem zit hem in het feit dat je dit meestal achteraf constateert wanneer je al gebruik hebt gemaakt van de kamer.

 

Maar restitutie is hier niet bij. Sterker nog bij veel reisorganisaties en hotels. Betaal je vooraf om te reserveren. Mocht je dan om wat voor reden dan niet meer kunnen komen. Dan ben je je geld kwijt. Tenzij je een reisverzekering hebt en dit daarin is opgenomen.

 

Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat het hotel en de kamer die je wilt boeken helemaal aan je wensen voldoet en dat je je best hebt gedaan om alles uit te sluiten.

 

Daarvoor kun je goed gebruik maken van onze tips voor het boeken van een hotelkamer.

 

Lees reviews en ervaringen.

 

Je zou zeggen dat door het internet er geen vieze hotelkamers meer te vinden zijn. Dat er geen hotels meer zijn waar het personeel je onvriendelijk behandeld of waar er gestolen wordt of het hotel in slechte staat is. We kunnen immers door middel van een review een hotel helemaal afkraken. En zijn hotels en reisorganisaties er dus erg bij gebaat om hun dienstverlening perfect in orde te hebben.

 

Toch is niets minder waar en komt het nog regelmatig voor dat er van alles mis is. Het programma ‘Red mijn vakantie’ op SBS 6 is hier het bewijs van.

 

Wanneer je een hotel of camping of vakantiepark op het oog hebt waar je interesse naar uit gaat. Dan is het slim om eerst een aantal reviews van andere mensen die daar al zijn geweest te lezen. Zorg dan wel dat je echte reviews leest, want er wordt wat af gelogen op het internet. Lees dus niet de reviews op de websites van het hotel of de reisorganisatie zelf. Hoewel sommige hier oprecht lijken te zijn, is niets wat het lijkt.

Het is namelijk makkelijk om alle positieve reacties wel te plaatsen en negatieve reacties niet te plaatsen. Kijk daarom op onafhankelijke review websites zoals Zoover of Tripadvisor. Deze websites hebben geen belang bij de verkoop van kamers voor een bepaald hotel.

 

Expedia en Booking.com bijvoorbeeld weer wel. Deze verdienen flinke commissie wanneer iemand via hun website een kamer boekt. En zullen daarom nooit hele negatieve reacties plaatsen.

 

Gebruik filters bij het zoeken.

 

Waar websites zoals Trivago, Booking.com en Expedia wel weer goed voor zijn is voor het zoeken naar een hotel. Het was namelijk nog nooit zo makkelijk om een hotel te vinden op basis van een aantal voorkeuren.

 

Je kunt op deze websites tot in de kleinste details naar beschikbare kamers zoeken die helemaal aan jouw wensen voldoen. Zo kun je niet alleen zoeken op de standaard voorwaarden als locatie, datum en aantal personen. Je kunt dit nog veel kleiner specificeren. En naar hotels in de buurt van een stad, of plein zoeken. Alleen 4 of 5 sterren hotels, en ga zo maar door.

 

Door het gebruiken van de zoekfilters kun je aangeven of je alleen beschikbare hotelkamers wilt zien waar ontbijt bij inbegrepen zit. Wellicht een wasservice voor de kleding, of er een sauna, fitnessruimte of andere vormen van wellness beschikbaar zijn. Wifi, vergaderruimtes en ga zo maar door.

Boek voor de beste prijs direct bij het hotel.

 

De eerder genoemde websites waar je makkelijk naar hotels kunt zoeken zorgen er wel voor dat de kamerprijzen veel duurder zijn dan nodig. Ze ontvangen namelijk een commissie wanneer iemand een hotelkamer boekt via deze websites. Daarnaast geven ze veel geld uit aan advertenties en aan andere websites wie weer hun website promoten. Zo kan een vakantie website eigenaar de hotels die op expedia etc staan promoten en ook weer commissie ontvangen wanneer iemand via zijn website boekt.

 

Je begrijpt dus dat er zo meerdere lagen zijn ontstaan waarin mensen geld verdienen. Hierdoor zijn de kamer prijzen onnodig duur geworden. Omdat deze partijen de markt domineren maken de hotels zelf geen schijn van kans meer wanneer ze bijvoorbeeld met display of Google ads willen adverteren. En zijn ze dus min of meer verplicht om zich aan te melden bij deze grote hotel zoek en boek websites.

 

Wat je kunt doen om geld te besparen is nadat je een hotelkamer hebt gevonden, deze direct bij het hotel zelf te boeken. Je kunt indien gewenst ook aangeven dat je liever direct reserveert om onnodige kosten te voorkomen. Zo krijg je een betere kamerprijs en waardeert het hotel dit ook.

 

Gebruik je creditcard om een hotelkamer te reserveren.

 

De laatste van onze tips voor het boeken van een hotelkamer is om altijd je creditcard te gebruiken. Waarom? Dit omdat alle hotels of willen dat je vooraf contant betaald of dat je met een creditcard betaald. Veel hotels stellen dit als voorwaarde omdat ze zo een zekerheid hebben. Het is natuurlijk makkelijk om weg te gaan zonder te betalen na een overnachting. Of om mooie spullen uit de hotelkamer mee naar huis te nemen. Omdat dit heel vaak gebeurd hebben ze deze maatregel in het leven geroepen.

 

Wat ze doen is: de receptioniste reserveert tijdens het inchecken een bedrag op je kaart in het geval dit gebeurd. Je kunt er ook gewoon voor kiezen om met je kaart te betalen. Dit raden wij sowieso aan omdat al je aankopen onder een bepaalde garantie van je creditcard vallen. Wanneer er iets niet goed gaat met een betaling dan kun je heel makkelijk de betaling terugdraaien of een betwisting aanvragen. Je bent hiervoor via de creditcard verzekerd.

 

Hier komt bij dat je met een creditcard nog veel meer voordelen hebt. Je kunt er wereldwijd overal mee betalen en hebt altijd geld bij je indien er een noodgeval plaatsvind. Er zijn veel verschillende creditcards allemaal met hun eigen voorwaarden en eigenschappen. Heb je er nog geen, of wil je weten of er een betere kredietkaart is.Creditcards vergelijken en aanvragen doe je op: https://credit-cardaanvragen.nl/vergelijken/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *